8 måder at bruge en spand på

Det bliver svært at finde noget bedre end en spand

– og det vil dit barn være helt enig i.

På stranden med spanden

På stranden med spanden

Der er simpelthen ikke grænser for hvad, hvordan, hvorfor og hvornår dit barn kan bruge den. Lad mig stille to essentielle spørgsmål for dig:

Er spanden virkelig så godt et legetøj, at jeg ikke kan undvære den?

Ja. Så simpelt kan det siges.

Skal jeg så ud og bruge alle mine penge på nye specielle spande?

Nej. Dét er nemlig det bedste ved spanden! Det kan være en blå spand, en rød spand, en foldbar spand, en rund spand, en vand spand eller en gennemsigtig spand. Du kan have 1, du kan have 10 forskellige, dit barn skal nok elske dig for det alligevel.

Er du stadig lidt i tvivl om spanden nu er så vigtig og kan bruges til så meget, giver jeg dig her 8 ting at bruge den til:

 

 1. Vandmand fanget i spand

  Vandmand fanget i spand

  Spanden er selvfølgelig et must-have i sandkassen og på stranden. Det behøver ingen forklaring, sådan er det vist bare 🙂

 2. Krabbejagt. Hvor skal krabberne ellers være når du har fået fisket 14 af dem op??
 3. Stensamlingen, muslingesamlingen eller hvad dit barn nu ellers kan finde på at slæbe med hjem. Igen en ting der ikke har nogen grænser for muligheder.
 4. Vasketid. Om det er bilerne, dukketilbehøret, legoklodserne, køkkentilbehøret eller noget helt
  Krabbefangst

  Krabbefangst

  andet, elsker børn at vaske deres ting. Kombinationen af vand og anderledes brug af deres legetøj er en garanteret succes. Med spanden bliver det en sjov og overskuelig succes.

 5. Ved badetid er den genial som fiskedam. Både til at fange ‘fisk’ i, eller hvis badeænderne skal have et roligt sted at være, mens bølgerne raser i badekarret. En spand kan også bruges til at fange skum, eller gøre det sjovere at få vasket hår.
 6. Der findes mange forskellige spande

  Der findes mange forskellige spande

  Til efteråret, hvor sommerlegetøjet ellers bliver pakket ned, har spanden stadig masser af muligheder. Helt simpelt, kan den bruges til leg eller opbevaring på værelset.

 7. Kastanjer! Mange tager en pose under armen når der skal samles ind til kastanjedyr, men her er spanden langt mere børnevenlig. De kan selv bære den, overskue deres ‘fangst’ og føler større stolthed over kastanjerne i deres spand.
 8. Ligeledes skal de da også hjælpe med kartoflerne i haven, eller æblerne der snart pibler frem. Lad barnet bruge sine egne ting, så bliver det med garanti en meget større oplevelse for dem. De vil føle meget større deltagelse i projekterne.

 

Der er selvfølgelig mange mange flere brugsmuligheder for spandende. Prøv at give dit barn en

Scrunch bucket

Scrunch bucket

spand indenfor og bare vent. Dit barn har med garanti mange flere idéer end jeg lige sidder med. Prøv dig frem – jeg garanterer dig succes. Spanden fra billederne er en Scrunch bucket (en foldbar spand) og er i øjeblikket yndlingsspanden herhjemme! Savner du inspiration til anderledes spande, kan jeg anbefale en rund vand spand, Alto spanden til at bygge sandslotte, en spand som murersæt, eller en spand der også er en puttekasse.

God leg herfra!

About Trine Hjortshøj

Mor til 3 skønne børn og stolt medlem af Børn i balance familien!

Følg Børn i balance

Kom og mød mig og holdet bag Børn i balance. Vidste du f.eks at Børn i balance er familiedrevet? Find ud af hvem vi er og meget mere her:

, , , , , , ,

No comments yet.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.