Bordteater til de gode fortællinger

Indendørs hygge med et bordteater

Bordteater til eventyret om de 3 Bukke BruseMed efteråret kommer tiden hvor der bliver plads til mere indendørs hygge og dermed også de mere stille sysler.

Børn elsker at lave kreative aktiviteter sammen med de voksne, eller få læst en historie op. At læse op fra en bog med billeder kan vist fange de fleste børn.

Små børn elsker historier de kender og vi kender alle det med, at det er os voksne der gerne vil læse en ny historie og børnene der vælger det kendte. Genkendelsens glæde er stor hos børn. Her er eventyret helt fantastisk.

En fortælling eller et eventyr kan gøres meget mere spændende ved hjælp af et bordteater.

Ved brug af figurerne i bordteatret gøres eventyret levende og der sættes liv til historien. De helt små børn føler at det er figurerne der fortæller historien og ikke den voksne og dermed bliver eventyret mere levende. Og børnene vil helt automatisk leve sig ind i eventyret og deltage aktivt i historien. Det kræver selvfølgelig mere af fortælleren, men børnene skal ikke være ret gamle før de kan have stor glæde af historien om de 3 Bukke Bruse, Guldlok, de 3 små grise eller Rødhætte.  Fordelen ved disse historier er at det er historier som de fleste kender.

Bordteater for de lidt større børn

Bordteater Snehvide

De lidt større børn vil elske at få fortalt eventyrerne om Snehvide, Askepot eller Hans og Grethe  ved hjælp at et bordteater.

Børn bruger hele kroppen og alle sanser på at lære, så derfor er bordteateret rigtigt godt. Børnene har her mulig for både at opleve gennem ører, øjne og deltage aktivt. At inddrage børnene i fortællingerne og lade dem være med, f.eks. ved at give dem roller kan bare gøre eventyret og oplevelsen endnu bedre.

At eventyret ikke bliver lige efter bogen, men jeres fortolkninger vil børnene vist bare synes er sjovt. Et bordteater er en anderledes måde at fortælle historier på og det er hyggelig uanset om det er sammen med et barn eller der er flere børn der deltager.

Se det store udvalg af bordteatre og lad dig inspirere

 

 

Pædagog

Jette Hjortshøj

Børn i balance.

Følg Børn i balance

Kom og mød mig og holdet bag Børn i balance. Vidste du f.eks at Børn i balance er familiedrevet? Find ud af hvem vi er og meget mere her:

, ,

No comments yet.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.