Dukke, tøj og tilbehør – hvor skal man starte og hvornår skal man skifte?

 Dukke tøj, tilbehør, klapvogn, seng – lad os starte fra en ende af..

.. med selve dukken! Skal dit barn have den første dukke, skal det være en baby, eller en med hår? Måske skal det være en dukke fra Rubens barn? Mulighederne er mange, men vi kan hjælpe dig lidt på vej:

Den første dukke..

kan betyde to ting; du vil enten give dit barn en “stof dukke” eller en baby dukke. Viser barnet omsorg for sine bamser eller vikler legetøjet ind i stof og “putter” det under dynen, er dit barn helt sikkert klar til den rolleleg.

Dukkeverdenen er ikke kun en pigeverden. Er du så heldig at have en dreng der vil lege med dukker, kan du glæde dig over at denne type rolleleg styrker barnets relationer, sociale kompetencer, finmotorikken og er en fantastisk givende rolleleg. Heldigvis for udviklingen i dag, findes der mange dukker og dukke tilbehør der er direkte henvendt til drenge – selvom vi ikke vil kønne vores børn, kender de (og vi som forældre 😉 ) udmærket forskellen på lyserød og blå.

(Er du nysgerrig på hvorfor jeg appellere den blå til drenge og den lyserøde til piger? Så læs med her, om pigefarver, drengefarver, kønsroller og en masse andet!)

Et godt bud på barnets første dukke er Luisa og Luis her. De er bløde, har tøj på der sidder fast, og har meget levende øjne.

Dukke luisa Dukke Luis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Baby dukke

Se, dét er en helt kategori for sig selv. En baby kan være i stof, som Rubens babyer. De er søde og bløde, men også lidt tungere. Det gør dem mere livagtige og “ægte”, men de er derfor ikke så velegnede til helt små børn.

Du kan få en kurv til Rubens barn babyen og dermed give den sin egen transportable seng. I kurven ligger de mere komfortabelt end i en dukke seng, da kurven følger deres krop. De har også deres helt eget tøj, hvor du både kan få hue, strømper og bukser til Rubens barns babyen.

Rubens barn baby dukkeRubens barn baby dukke tøj

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En anden god baby dukke er Else eller Mille:

De har bløde maver, så de kan bevæge sig, sidde ned og er fleksible. Stoffet er hvidt og ligner en body, og de har dermed altid tøj på. De fleste små børn vil gerne have tøj på deres baby dukke, men kan ikke selv, og dette er så en god løsning. Else og Mille er begge en 30 cm. dukke, og man kan derfor få rigtigt meget tøj til dem.

På billederne ser du Else uden tøj på, og Mille med et lyserødt veloursæt til baby.

Dukke Else til baby Dukke Mille med tøj

 

 

 

 

 

 

 

 

 

35-36 cm. dukke

Når dit barn er blevet rigtigt glad for dukker, bliver rollelegene også mere avanceret. De skal have tøj på, de skal puttes, køre tur og have mad. Både Bella, som er mørk i huden (samme dukke, to forskellige sæt tøj) og Niki, Billie, Mischa og Chris har et livagtigt ansigt og et udtryk der får dem til at se lidt større ud end baby dukkerne. Niki, Mischa og Chris har også hår der kan redes, og som får dem til at se lidt ældre ud.  Bella er en slaskedukke, der også fås i en lys udgave.

Det er nemmere for dit barn at udvikle rollelegen, når dukken kan følge med barnet. Hvis barnet f.eks. selv har langt hår der skal redes, er det sjovt for barnet at rede dukkens hår.

Mørk dukke Bella

Krabat-dukker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dukke til lidt større børn

Når børnene bliver lidt større, skal dukkerne helst også. Det er sjovest at lege med noget barnet kan spejle sig i og agere mor for. Selvfølgelig er det også sjovt at have en baby, men legen begrænser sig lidt.

Maria, Sanna og Åse er alle tre “store” piger. De har langt hår barnet kan sætte på mange måder og deres kropsbygning er lavet som en 4-5 årigs. De er 36 cm og bliver altså ikke uhåndterlige for barnet og kan passe det meste dukke tøj. På billedet ser du pigerne i småprikkede kjoler i blå, grøn og rød. Kjolen fås også i lyserød.

Nu kan dukkerne være storesøstre for baby dukkerne, de kan deltage i lege, have tøj på til forskellige lejligheder og få sat håret. Legene kan udvikle sig sammen med dukkerne.

Dukke med langt hår

Dukke med tøj

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tøj og tilbehør..

..Kan du få masser af inspiration og vejledning til her.

Her kan du blandt andet læse om tøj, sutteflasker, senge, kombivogne og klapvogn til dukke og mange andre ting!

Og finde ud af hvor meget der egentligt er nødvendigt for at skabe den gode leg.

Til dukke tøj og tilbehør >>

 

God leg!

About Trine Hjortshøj

Mor til 3 skønne børn og stolt medlem af Børn i balance familien!

Følg Børn i balance

Kom og mød mig og holdet bag Børn i balance. Vidste du f.eks at Børn i balance er familiedrevet? Find ud af hvem vi er og meget mere her:

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Rolleleg - hvorfor er det så vigtigt for vores børn udvikling? - 5. januar 2018

    […] (Du kan i øvrigt læse meget mere om dukkeleg her) […]

  2. Hvorfor købe dukke tøj og tilbehør? – Baby-dukker.dk - 12. juli 2016

    […] Du har dukken.. (Ellers kan du læse en guide til dukker her >>) […]

  3. Dukke tøj og tilbehør - Børn i balance - Blog - 5. januar 2015

    […] Du har dukken.. (Ellers kan du læse en guide til dukker her >>) […]

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.