Ferieaktiviteter med børn – Hvad skal vi lave i ferien?

Hvad betyder ferieaktiviteter?

Pust ud med familien

Pust ud med familien?

Ferieaktiviteter behøver ikke at betyde mere end du selv lægger i ordet. Vi ved det kan være svært at opfinde den dybe tallerken hver dag, uanset om du er i sommerhus, Italien, derhjemme eller på krydstogt. I et tidligere blogindlæg deltog vi i debatten om hvorvidt forældre skal holde sommerferie med deres børn – det indlæg finder du her.

Men – vi ved godt at det der med at skabe de perfekte øjeblikke hver dag, de sjoveste ferieaktiviteter, kan være en hovedpine. Alting koster, der er tusinde af mennesker over det hele, og hvor meget er du egentlig alligevel sammen med dit barn når i ser en film i regnvejr?

Svaret på sidste spørgsmål: Meget!

Det handler nemlig ikke om hvad i laver, men hvordan i gør det. Du behøver altså ikke opfinde den dybe tallerken hver dag, for at give dit barn en fantastisk sommerferie. Så start med at tage den byrde af dine skuldre og tænk på ferien som et pusterum du kan have sammen med dine børn! De trænger også til det!

Mange føler ikke at de kan slappe af sammen med deres børn – og det er jo i bund og grund fjollet. For er det ikke os selv der vænner børnene til det evige underholdningsbehov? Hvis vi skal vente 5 minutter på bussen, hvis de skal med storesøster til dans, eller vi bare gerne vil have lidt fred til at lave mad, giver vi dem glædeligt mobilen eller Ipad’en til underholdning! Vi bliver stressede af at skulle underholde vores børn.

Hov! – dér var den! Underholde.. Stop stop! Tag en dyb vejrtrækning og tænk i stedet: Jeg skal afstresse sammen med mit barn. Sådan – så er vi på rette vej igen.

For børnene er der ligeså meget samvær og nærvær i at du ser en film sammen med dem (vel og mærke uden at hive mobilen frem og tjekke facebook) eller spiller et spil på Ipad’en, som at i spiller fodbold eller tager på legeplads. Jovist – det er sommer og lidt motion skader jo ingen, men den store pointe i det her er at det ikke spiller nogen rolle – så længe i er sammen!

Hvad kan vi så lave?

Den nemmeste måde at finde på noget nyt, er at tænke “hvad har jeg lyst til”. Hvis det ikke lige er så børnevenligt, så gør det børnevenligt. Børn elsker at dele deres forældres glæder, både de store og de små, og de er super dygtige til at tilpasse sig nye situationer og forhold – hvis vi bare giver dem lov.

Her har du lidt inspiration til hyggelige og sjove ferieaktiviteter:

Hygge på stranden

Hygge på stranden

Den klassiske; stranden. Børn kan bruge timer på at bygge og grave i sandet eller plaske i bølgerne. Hvis det bliver lidt trivielt i længden, kunne noget nyt strandlegetøj være lige det der skal til for en ny leg. Hvad med en rund vandspand, en skovl man kan lave mønstre med, en spand til at bygge sandslotte, eller måske bare en ny sandform. Nogen gange skal der ikke så meget til for at skabe nye glæder. Du kan også bruge sandlegetøjet i regnvejret. At bruge legetøj på andre måder, giver børnene en naturlig nysgerrighed og undren – dét er noget der styrker fantasien.

 

Drage sommerfugl

Drage sommerfugl

Det danske vejr er dragevejr! Lidt upålideligt, men grib chancen når den kommer. Det giver selvtillid at opleve den sejr det er at få dragen op og flyve. I kan selv lave drager ud af plastikposer og pinde, eller købe nogle sjove drager med motiver på. Begge dele vil børnene elske!

Balancespil

Balancespil

Hvis vejret skulle blive trist, kan et spil være sagen. Nyd at i har tid og ro og fordyb jer. Balancespil er sjovt for hele familien, Sjov med hr. Skæg henvender sig til de lidt større, mens billedlotteri er sagen for de små. Husk at puste ud mens i spiller, det er ikke underholdning af børn – det er afslapning og hyggetid.

 

Cykeltur i det fri

Cykeltur i det fri

En god cykeltur kan også være et hit. Cykel om kap, til en legeplads, rundt om en sø eller bare ud i det blå. De mindste kan sidde i barnestolen, de lidt større på løbecykel, ja endda løbehjul og rulleskøjter er perfekte til formålet. Nyd den friske luft, naturen og at komme lidt på afveje. Børn elsker at opleve og udforske, udnyt det! Fang barnets interesse for noget når det opstår, stå af cyklerne og undersøg. Hvis du vil gøre det lidt ekstra specielt kan du smøre madpakke og tage med.

 

Insektkikkert

Insektkikkert

En tur i skoven er fantastisk! Skov, søer, moser og lignende rummer så mange muligheder for børn at du ikke behøver at tænke længere end det – du kan bare nyde samværet. Skal det være lidt mere avanceret kan du tage et net med, en kikkert eller et insektglas. Der er rig mulighed for fordybelse i den danske natur, du skal bare gribe øjeblikket. Pas på med at planlægge for meget, det er alligevel det der tager de fleste kræfter.

 

Det kan godt være du nu sidder og tænker “det jo det samme som vi altid laver” eller at det lyder trivielt, men så gør det på en ny måde. Ryk spillene ud i haven eller med på stranden, brug strandlegetøj til vandlege når det regner eller tag en cykeltur i regnvejr (når det er varmt nok til det). Børn elsker at få udfordret deres fantasi, det er ikke den der sætter grænser. God fornøjelse med ferieaktiviteterne.

About Trine Hjortshøj

Mor til 3 skønne børn og stolt medlem af Børn i balance familien!

Følg Børn i balance

Kom og mød mig og holdet bag Børn i balance. Vidste du f.eks at Børn i balance er familiedrevet? Find ud af hvem vi er og meget mere her:

, , , ,

No comments yet.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.