Hvad skal vi lave i efterårsferien?

Efterårsferien = inde-hule-hygge eller skov-og-drage-hygge?

Noah pensler pølsehorn

Noah pensler pølsehorn

Uanset hvad du er mest til, er efterårsferien et mekka af hygge!

Sådan pyntes pizza i følge Noah

Sådan pyntes pizza i følge Noah

Herhjemme står den først og fremmest på bagning. Vi skal bage pølsehorn, kanelsnegle, pizzasnegle og pizza. Det halv-triste danske vejr er oplagt til indehygge – og hvornår har man ellers tid og overskud til det?

Det er efterhånden blevet en tradition – vi bager på livet løs og det vi ikke når at spise, kommer i fryseren. Så er der lidt ekstra hygge til de kolde dage, hvor overskuddet er lidt mindre. Pizzaen skal selvfølgelig pyntes udelukkende af børnehænder, så opskriften er vist simpel: pølser, pølser og pølser! Skal det være lidt mere varieret (læs: spændende!) deler vi dejen op og laver mini-pizzaer. Så kan alle selv bestemme. Dejen laver vi gerne dobbelt portion af og kommer det vi ikke bruger i fryseren – udrullet som minipizzaer. Så er der nem og lækker pizza til en hverdagsaften.

Lyder tanken om lune, friskbagte kanelsnegle med varm kakao/kaffe/te også som et hit hos dig? Så kan du finde opskrift på kanelsnegle her, opskrift på pizzasnegle her, opskrift på pølsehorn her og opskrift på grov pizzadej her. Kagerulle til leg og bagning, finder du her.

 Drageflyvning i dyrehaven 2015

Drageflyvning i dyrehaven

Drageflyvning i dyrehaven

Sej kaptajn Sharky drage

Sej kaptajn Sharky drage

Drageflyvning er et samlingspunkt for både store og små. Lørdag i uge 42, d. 17/10, samles tusinder af drager i dyrehaven i Klampenborg, for at få luft under vingerne.

Drageflyvning er en skøn oplevelse. Og at sætte sin egen drage op og få den til at flyve, er en kæmpe sejr i sig selv – men så at se den sammen med så mange andre drager, det er en fest!

Lad os krydse fingre for at vejret er godt, men at det blæser, så dragerne rigtigt kan komme opad. I år sætter vi raket dragen op på himlen over dyrehaven. Her kan du se en prinsesse drage, en regnbue drage, med Nemo, frø eller sommerfugl. Måske ses vi derude?

 

Indehygge – kreativ i efterårsferien

Klippe og klistre

Et øjebliks fordybelse i aktivitetsbøgerne

Et øjebliks fordybelse i aktivitetsbøgerne

Efterårsferien er også oplagt til inde-hygge og kreative lege. Det behøver ikke være 5 dage med hvidt papir og tuscher, fordi det er for besværligt at rydde op efter malingen, der er mange muligheder.

Har du en 2-3 årig tumling hjemme, er det måske tid til at fokusere på finmotorikken? At putte en saks i hånden på din vildbasse kan måske være overskridende, men med ro og fokus gavner det både motorikken og koncentrationen. Har du brug for hjælp til klippe-øvelser/lege, er hjælpen lige her.

Hvis saksen ikke er det store hit, eller var for stort et hit, er lime og klistre sammen måske sagen.

PlayMais

PlayMais World Jungle

PlayMais World Jungle

Hvis der godt må ske lidt mere, eller noget lidt anderledes, er PlayMais hittet! Det sætter skub i både fantasi, finmotorik og koncentrationen – og så er det sjovt! Alle aldre kan være med, sværhedsgraden sættes kun af fantasien. Du dupper et stykke PlayMais på en våd klud og klistrer den sammen med en anden. Så nemt kan det gøres, men skal det være mere avanceret kan du klippe/skære i stykkerne, så de bliver tilpasset din figur. Og så er de ikke farlige at spise, hvis det skulle ske.

Hvis du synes det er et stort skridt at starte med en safaripark, kan du få en basispakke, eller kort, hvor du kan se hvor PlayMais skal sættes.

 

Strikkelise, perler eller papirflyver

Flotte perler i æske

Flotte perler i æske

Har du en lidt større størrelse, et børnehavebarn eller skolebarn, kan du også sagtens avancere de kreative sysler. Strikkelise er noget der især hitter på fritidshjemmene, fordi det er nemt for børnene selv at skabe ting der kan bruges. Måske skal dukken have et nyt halstørklæde, eller bamsen mangler et bælte. Strikkelise kan du finde her.

Papirflyvere

Papirflyvere

Er i mere til perler, behøver det heller ikke være som det plejer. Du kan enten købe nye spændende perler, f.eks. sættet på billedet, eller lave smykke til dukkerne, eller lave halskæder i flere lag.

Har du en dreng (eller pige) der bare ikke gider der der tøse-pjat? Så er papirflyvere hittet! De gør det samme gode for motorikken og kreativiteten som de andre lege, det tiltaler bare som regel drenge lidt mere. De kan foldes på tusinde måder og med forskelligt papir og tegninger på. Mangler du alligevel hjælp til inspirationen, kan du finde et papirflyver sæt her, med masser af muligheder.

 

Modellervoks og fingermaling

Økologisk modellervoks

Økologisk modellervoks

Økologisk fingerfarve i spændende farver

Økologisk fingerfarve i spændende farver

Har du mod på at kaste dig ud i malingen, behøver det ikke være så besværligt. Find en af dine gamle t-shirts og giv børnene på, så er det en perfekt maletrøje. Både fingermaling og modellervoks er sjove sysler, der virkelig sætter gang i kreativiteten – i ALLE aldre. Du kan finde økologisk fingermaling her og økologisk modellervoks her.

 

 

 

Tag en tur på biblioteket

Noah og Teddy læser i de bøger, de har taget med hjem fra biblioteket. (Nej, Teddy var ikke med :) )

Noah og Teddy læser i de bøger, de har taget med hjem fra biblioteket. (Nej, Teddy var ikke med 🙂 )

Det er klassisk, men det er et hit! Vi bruger biblioteket alt for lidt. Børnene kan jo bruge mange timer på biblioteket, og så kan vi oven i købet tage noget af hyggen med hjem. Biblioteksbøger er bare mere spændende end de bøger der altid står hjemme på hylden.

 

 

 

 

 

Skoven

Det sner ikke endnu, men skoven er altid et fantastisk sted!

Det sner ikke endnu, men skoven er altid et fantastisk sted!

Skoven er et paradis i disse dage. Kastanjer ligger overalt, bladene har et væld af farver og der er masse af pinde på jorden at lege med. Kom ud i naturen, få røde kinder og næser, og kom hjem og få varm kakao. Dét må være indbegrebet af familiehygge.

 

God efterårsferie!

About Trine Hjortshøj

Mor til 3 skønne børn og stolt medlem af Børn i balance familien!

Følg Børn i balance

Kom og mød mig og holdet bag Børn i balance. Vidste du f.eks at Børn i balance er familiedrevet? Find ud af hvem vi er og meget mere her:

, , , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.