Derfor sætter Kaplaklodser gang i fantasi og motorik

Derfor sætter Kaplaklodser gang i fantasi og motorik

KaplaklodserPrincipielt er Kaplaklodser jo bare flade træklodser. De har ikke forskellige former, ej heller noget forudbestemt formål. De er beregnet til konstruktionsleg, men Kaplaklodsernes form og farve giver ikke på forhånd en færdig opskrift.

DERFOR er det op til dit barn (eller legebarnet i dig) at ..

  • visualisere
  • fantasere
  • opfinde
  • bruge sin logik
  • og gøre fantasien til virkelighed!

 

KaplaklodserHvad er Kaplaklodser?

Kaplaklodser er først og fremmest legetøj for børn i alle aldre. Det er nemlig kun fantasien der sætter grænser for hvor avanceret legen bliver.

Træklodserne er lavet af pinjetræ og er alle ens i størrelse og form. De er derfor stabile og nemme at bygge med, uanset hvor sikre hænder man har. Der behøves ingen lim, søm eller andet til at holde det sammen – grundet materialet er Kaplaklodserne ru nok til ikke at glide fra hinanden og er derfor lette at bygge store og flotte konstruktioner med.

Når dit barn leger med Kaplaklodser styrker det altså visualiseringen, finmotorikken (hvis du er nysgerrig på hvad finmotorik er, kan du læse mere her), øje-hånd koordinationen, kreativiteten, tålmodigheden og koncentrationen. Hvis dit barn så ovenikøbet leger sammen med andre, får de også styrket deres samarbejdsevner og sociale kompetencer – det kræver nemlig koordination at bygge sammen.

 

Finmotorik i fokus

Når dit barn leger med Kaplaklodser, styrker det sin finmotorik. Det vil sige at det får styrket og stimuleret alle de små muskler og led i hænder, og styrker teknikken i bevægelserne. Uanset om dit barn laver simple huse eller drømmer om at være arkitekt, er det et vigtigt led i dit barns udvikling at bruge sine hænder på forskellige måder.

God konstruktionsleg!

About Trine Hjortshøj

Mor til 3 skønne børn og stolt medlem af Børn i balance familien!

Følg Børn i balance

Kom og mød mig og holdet bag Børn i balance. Vidste du f.eks at Børn i balance er familiedrevet? Find ud af hvem vi er og meget mere her:

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.