Direkte fra løbecykel til pedalcykel

Fra løbecykel til cykel med pedaler

Børn skal da have en løbecykelJeg er så heldig at have 2 børnebørn. En pige, Emilie, som netop er blevet 1 år og en dreng, Noah, som lige er blevet 4 år. I dag skal det handle om den store.

Da Noah blev 2 år, fik han en løbecykel af os stolte bedsteforældre. Den mindste løbecykel fra Puky i ocean blue, som jo netop er fra 2 år. Desværre gik det lidt ud over stoltheden da det tog lidt tid at komme i gang med at køre på den. Pludselig gik det selvfølgelig over stok og sten, og vi kunne slet ikke følge med som fodgængere.

Cykeltur på løbecykelDa han fyldte 3 år var løbecyklen blevet for lille. Han havde vokset sig stor og stærk og er en meget høj dreng. Hans forældrene besluttede at han skulle have størrelsen større,  i storebrors gave, da han kort før sin 3 års fødselsdag fik en lillesøster.

Da han ikke er en dreng som er motorisk stærk skulle det jo være ny Puky løbecykel bare i størrelse Large. Derfor var det vigtigt at finde en i en anden farve. Så det blev en løbecykel i en ny flot grøn farve (kiwi) og med en ny ringeklokke og sidst men ikke mindst for Noah, et støtteben som der jo ikke er på den lille løbecykel. Så det mest spændende var at parkere cyklen, flytte den og så parkere den igen. Selvfølgelig kunne der nu også køres ekstra hurtigt på cyklen som passede perfekt.

Overgang til cykel med pedaler

Fra løbecykel til pedalcykelSå kom Noahs 4 års fødselsdag og vi, stadig stolte, bedsteforældre måtte nu ud og købe en rigtig cykel med pedaler. Noahs motoriske evner har været meget svingende og vi var i tvivl om det var for tidligt for ham.

MEN…… Efter 14 dage med lidt sporadisk hjælp fra både forældre og bedsteforældre, tog han sagen i egen hånd. Noah løb cyklen i gang, som han jo kender fra løbecyklen og satte benene op og cyklede. Balancen var på plads fra løbecyklen, så det var ikke nødvendigt med kosteskaftet bundet fast til cyklen, og løbe kilometervis bag cyklen.

En stolt mormor

Ejer af børn i balance og pædagog.

Jette Hjortshøj

Løbecykel fra Puky

Følg Børn i balance

Kom og mød mig og holdet bag Børn i balance. Vidste du f.eks at Børn i balance er familiedrevet? Find ud af hvem vi er og meget mere her:

, , , , ,

No comments yet.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.