Racerbil – derfor er det et vigtigt legetøj

Racerbil – den lille klassiske

En racerbil, en traktor, en brandbil eller hvilken som helst anden bil – de fleste børn er vilde med dem!

Men hvorfor? Hvad er det ved bilerne der fanger deres opmærksomhed og er det i virkeligheden et godt stykke legetøj?

Legetøjsbiler er vigtige

Hvad er en rolleleg

Biler i alle størrelser er interessante i rollelegen

Selvom det måske ikke  lige er det første man tænker på, er en legetøjsbil i al sin enkelthed en del af børns rolleleg. De efterligner en ting de ser andre gøre, en handling, som ellers er forbeholdt voksne. Man kan sige at de øver sig på at være voksne.

(At dit barn kører med fuld fart ind i alt sit andet legetøj, behøver ikke være en hentydning til din kørsel 😉 )

Det mest klassiske drengelegetøj jeg kan komme på er biler. Drenge elsker biler (selvfølgelig også mange piger). Helt fra omkring 1½ – 2 års alderen begynder biler at fange interessen. For de helt små er formen på bilen fuldstændig ligegyldig, bare der er 4 hjul på. De lidt større børn kan sagtens lege med biler med forskelligt størrelsesforhold uden at det har nogen betydning.Omkring 4 -5 års alderen begynder det at blive vigtigt at legetøjsbilen er i overensstemmelse med en rigtig bil og at bilerne er i størrelsesforhold der passer sammen.

Vil du blive klogere på rollelege? Læs med her

Kort opsummering: Des mindre børnene er, jo mere simple skal bilerne (og det andet legetøj) være. Des større børnene er, jo mere detaljer og funktioner skal der være. Altså skal legetøjet følge med børnenes udvikling, både for at holde interessen, men også for at blive med med at styrke deres udvikling.

Hvilken type legetøjsbil er bedst?

Vintage biler i træI bund og grund er det ligemeget om du er mest til træbiler eller metalbiler, det afhænger mere af hvor dit barn er i sin udvikling. Træbiler med færre detaljer er bedre til små børn, eksempelvis vintage bilerne med pullback fra MaMaMeMo. Det er mere funktionen i bilerne (at de kan køre hen over gulvet) der betyder noget for de små størrelser, end at man kan åbne en dør i bilen. De bliver mere tiltrukket af farver og sammenhængende former – og hvis de kan genkende bilerne. Arbejdsbiler er eksempelvis altid et stort hit hos børn, både i virkeligheden og som legetøj.

Racerbil til de lidt større børn

Racerbil mercedes benzNår børnene bliver lidt større skal der gerne være lidt flere detaljer på bilen. Det skal ikke bare være en arbejdsbil, men måske en Ford Transit. Bilen skal ikke bare kunne køre hen over gulvet, men være en Mercedes bil, der kan køre om kap med racerbiler af andre mærker.

Kør sikkert 😉

About Trine Hjortshøj

Mor til 3 skønne børn og stolt medlem af Børn i balance familien!

Følg Børn i balance

Kom og mød mig og holdet bag Børn i balance. Vidste du f.eks at Børn i balance er familiedrevet? Find ud af hvem vi er og meget mere her:

No comments yet.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.