Børnefødselsdag – Tema fester – Hawaiifest

Jeg har altid godt kunne lide at holde fødselsdagsfester for mine to piger. At invitere deres kammerater hjem til fest og se dem lege, hygge, spise og grine sammen, det er en dejlig oplevelse.

Der har dog altid været den udfordring, når vi skulle holde fester, at begge mine børn har fødselsdag i efteråret. Det har krævet, at vi altid har måtte finde på indendørs aktiviteter i de kolde og våde måneder.

Derfor blev jeg også nødt til at være kreativ og finde på sjove og underholdende løsninger, hvor man ikke nødvendigvis behøvede at være ude.

Jeg har gennem tiden holdt specielt 3 forskellige temafester, som jeg synes har været særlig vellykkede.

Dem har jeg lyst til at dele med jer, og give jer nogle gode ideer og tips til fester der, nemt og uden meget plads, kan holdes indendørs

Jeg starter i dag med Hawaiifest og i de to næste blogindlæg, som kommer i løbet af oktober og november, vil jeg præsentere jer for Eventyrfest og Halloweenfest.

Børnefødselsdag – Hawaiifest

Varme, sol, sommer, farver og drinks. Er det ikke oplagt at holde en varm Hawaiifest midt i det kolde danske efterår/ vinter?

Invitation til Hawaiifest

En invitation udformet som en badesandal til hawaiifest
Invitation til Hawaiifest

Som enhver anden fest starter Hawaiifesten selvfølgelig med en invitation. Her kan man vælge at købe færdige invitationer eller lave dem selv.

Hvis I selv vælger at lave invitationerne, må de gerne være farverige og festlige.

En ide kunne være at lægge en blomsterkrans eller en papirblomst (begge dele kan være købt eller hjemmelavet) med i invitationen. I invitationen opfordrer man gæsterne til at tage kransen eller blomsten på til festen.

Mad og drikke til Hawaiifest

Ordet Hawaii emmer af kolde drinks ved strandbaren, og det er også altid et hit med en bar med kølige og farverige drinks.  Drinks der selvfølgelig er alkoholfrie og børnevenlige. Det kan være juice, saft eller sodavand, selvfølgelig serveret i glas pyntet med farvet sukkerkant, paraplyer, sugerør, frugt o.s.v.

Ingen fest uden mad. Hawaiipizza er jo oplagt, men da ananas på pizza virkelig kan dele vandene, er det altid en god ide med flere slags pizzaer. Hvis man vil lave en aktivitet ud af det, kan man selv lave små pizzabunde i forvejen, og så kan børnene selv komme fyld på. Det er hyggeligt, og så kan børnene selv vælge de ting de kan lide.

Find opskriften på en lækker grov pizzadej her

En anden eksotisk ret kunne være Kylling i karry pyntet med ananas, banan og kokos

Til dessert er frugt altid godt. Lav en frugtsalat, eller lav gerne en masse frugtspyd, stik dem i en ananas og server dem på den måde. Det ser flot og imponerende ud.

Kager og is med masser af farverigt krymmel og pynt vil helt sikkert også hitte som dessert.

Pynt op til Hawaiifesten

Man kan næsten ikke pynte for meget op, når det kommer til Hawaii tema. Masser af farver og blomster. Hvis man ikke har overskud og pynt til at pynte hele stuen op, er et tip at pynte de ting op som er centrale i festen. Det kan være bordet og baren. Brug gerne farvede servietter, måske foldet som blomster, sugerør, blomsterranker og lyskæder.

Servietblomst
To grankogler der er malet gule så de ligner ananas
Kogleananas

Som pynt på bordet er en nem og billig ide små kogle ananasser. Lav små ananas af grankogler. Mal koglerne gule og sæt lidt grønne kartonstrimler i toppen, det er så fint på bordet.

Som en sjov detalje ved baren havde jeg lavet et skilt, som jeg synes passer godt ind i temaet og giver stemning

4 skilte der viser vej til forskellige aktiviteter til Hawaiifesten.
Hawaii-skilt

Her har jeg taget karton med forskelligt mønster og skrevet på med nogle gode tusser. Skiltene er sat på et kosteskaft.

Har i badebolde, badebassin, svømmefødder, snorkel og dykkerbriller, er det også helt perfekt at tage med i udsmykningen. Det giver den helt rigtige stemning af sommer og sol.

Hawaii underholdning

-Start festen med at børnene hver især laver et stykke pynt til deres glas. Det kan være en perlekæde, en figur i karton eller en label. Til en børnefødselsdag er der mange børn, og der kan nemt blive byttet rundt på glassene. Med barnets egen pynt kan de kende deres glas hele festen igennem.

En ramme lavet af pap med masser af pynt.
Foto-Hut

– Foto hut- Et dejligt sted at tage gode festminder. Lav en ramme af et stort stykke pap (evt. siden af en flyttekasse). Den skal være stabil, så den kan evt. støttes med nogle bambuspinde. Jeg satte også to propper på bagsiden, som børnene kunne holde i.

Pynt rammen med masser af farver og pynt. Her kan klistres, males, klippes og kun fantasien sætter grænser.

Sæt rammen i stuen og lad børnene tage sjove og fjollede billeder i rammen, både sammen og hver for sig.

Vi havde en masse solbriller og hatte børnene kunne tage på, det gav et ekstra sommertouch.

-Limbo er et must til en Hawaii fest. Find kosten frem og tænd for limbo musikken……How low can you go. Det er super sjovt og festligt.

-Lav selv pizza eller pynt selv muffins. Her kan man få masser af tid til at gå, og især muffins eller små lagkager kan pyntes med masser af farvet krymmel, glasur og frugt.

-Stopdans med hula musik.

-Hulahop konkurrence med hulahopringe.

Nu er der bare tilbage at sige ALOHA – lad festen begynde.

Dette var lidt af de ideer som jeg har brugt til vores Hawaii fest. Jeg håber at det har kunne give lidt inspiration og ideer til jeres næste fest.  

Rigtig god fornøjelse

Følg Børn i balance

Kom og mød mig og holdet bag Børn i balance. Vidste du f.eks at Børn i balance er familiedrevet? Find ud af hvem vi er og meget mere her:

No comments yet.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.