Efterårsaktiviteter med børn

Efteråret er over os og for mange betyder det hygge og indendørs efterårsaktiviteter med børnene. Måske er I endda så heldige at have efterårsferie.

Ferie er den tid hvor man har tid til ekstra fordybelse og nærvær. Men hvad kunne man så bruge tiden på? Hjemme hos os elsker vi både at komme ud i naturen og være kreative, og hvis man kan slå de to ting sammen, ja så er det et hit.

Kreative aktiviteter

At forene det kreative og legen med en tur ud i det friske efterårsvejr, var noget jeg straks tænkte på, da jeg sad med de fine aktivitetsbøger, som vi lige har fået på hylderne i shoppen. Bøgerne er fra Fabelab, og er tænkt som tilbehør til vores små Lommevenner, men man kan selvfølgelig også bruge dem til andre små dukker eller bamser.  Bøgerne er en slags DIY, hvor man ved hjælp af de standsede modeller kan lave fine ting og sager til sine små Lommevenner. Her skal figurerne trykkes ud og samles – og det hele kan klares uden saks og lim. Bagefter kan alt dekoreres med de mange kære klistermærker der følger med. Det er så fint, og der er til lang tids kreativ leg.

At sidde og hygge med efterårs aktiviteter med børn og bygge og klister er fantastisk til at styrke barnets fin motorik, men det lægger også op til nogle gode samtaler, både om det man sidder med i hænderne, men også om oplevelser man har haft eller skal have, ting man har oplevet i børnehaven eller skolen. Når man pludselig er væk fra alt elektronik og sidder og er fælles om et projekt, sker der noget med den måde vi er sammen på.

Vi har 3 forskellige bøger og alle tre har naturen som tema. Den fortryllede skov, Det Heldige hav og Den glade mark. De er A4 størrelse så de er nemme at have med i sommerhus eller hos bedsteforældrene hvis det er der, ferien går til.

Lommevenner og aktivitetsbog fra Fabelab
Aktivitetsbøgerne fra Fabelab er en hyggelig kreativ aktivitet.

Hvad med at lave håndaftryk? Læs vores guide og få skabeloner her>>

Brug naturen kreativt

Hvis vi skulle være så heldige at vejret bliver godt…….eller I bare trænger til en tur i det blå, synes jeg, at bøgerne lægger op til, at man selv kan fører endnu mere sjov og pynt til legen. Gå en tur og find små skatte i naturen. Det kan være kogler, kastanjer, agern, blade, sten, muslinger, bark, pinde og meget mere.

Pynt jeres lille Lommeven landskab med jeres forskellige fund. Man kan sagtens bruge de fine fund som de er, men man kan også fortsætte i det kreative hjørne, når man kommer hjem. Mal f.eks. en sten som en mariehøne, eller bille, lav en lille fræk kastanje edderkop, eller måske et sjovt fantasidyr. Grankogler kan hurtigt blive til grantræer, enten som de er eller med lidt maling og måske glimmer på. Det er kun fantasien der sætter grænser.

Sten, blade og kastanjer fra naturen, er en del af en god efterårsaktivitet med børn
Brug naturen i legen

Jeg synes det er fantastisk at være i naturen med børn, finde ting og sager og tage det med hjem. Hjemme kan de fine fund udstilles som de er, men hjemme hos mig bliver det meste brugt til kreative sysler. Her bliver der malet på stenen, nogle forstiller noget, andre får bare fine farver. Kogler får lak og glimmer og bliver til de fineste små juletræer i nisselandskabet. Kastanjer får tandstikker i sig hist og pist, og pludselig fremkommer de fineste dyr. Dyr fra hele verden og selvfølgelig også dyr der ikke findes her …..men i fantasien.

At være kreativ sammen med børn er skønt. Børn har fantasien og de er gode til at bruge den. For dem kan alt de finder i naturen blive til noget helt andet, end det i virkeligheden er. Vi voksne ser en pind, barnet ser et gevær, en pistol, en hest, en rumraket eller noget helt andet. Vi kan finde en sten, barnet kigger på stenen og straks er det ikke en sten, men et dyr, en bil. Det er kreativ og fantasifuld tænkning.

God ferie og rigtig god fornøjelse.

Følg Børn i balance

Kom og mød mig og holdet bag Børn i balance. Vidste du f.eks at Børn i balance er familiedrevet? Find ud af hvem vi er og meget mere her:

No comments yet.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.