Er Playmais lavet af majs?

Er Playmais virkelig lavet af majs?

Playmais lavet af majs

Jes! Playmais er lavet af majs, vand og levnedsmiddelfarve.

Er det så mad?

Nej, det er legetøj, men skulle dit barn få en i maven sker der ingenting ved det. Hvis du forestiller dig at tage den bløde midte af et franskbrød i munden, vil brødet nærmest “smelte” i munden. Det samme gør Playmais – det bliver opløst af vandet i munden, og da der kun er majs og levnedsmiddelfarve i vil der altså ikke ske noget ved det.

Hvordan fungerer Playmais?

Playmais skal fugtes på kluden og klistres sammenMed i alle pakker får du en lille orange klud.

Kluden skal gøres fugtig – ikke våd, så bliver Playmais’en opløst – og så skal Playsmais’en bare duppes på den. Hermed er den blevet klistret og kan sættes sammen med en anden Playmais. Afhængig af hvor tør/fugtig kluden er, kan det være nødvendigt at fugte begge Playmais, for at det skal holde.

Så simpelt at alle kan være med!

Hvis figurene og formerne skal avancere, er det let at skære Playmais’ne ud, så der kan laves forskellige dyr eller andet. Eventuelt kan en voksen skære stykker ud på forhånd, så børnene ikke skal skære.

Playmais til at lære former, farver, bogstaver og tal

Lær former og farver med PlaymaisDer findes rigtigt mange forskellige udgaver, hvor billederne ovenfor viser basic pakkerne.

Men de har også lavet udgaver til mere specifik brug. F.eks. er der former og farver udgaven, som træner børnene i – ja, former og farver! Der følger en sød larve med, som både hjælper barnet med at visualisere og motivere. Vi kan kalde den begynderpakken.

Næste skridt er modsætninger. I opposito udgaven følger der 14 sjove kort med, til at lære børn om modsætninger – glad/sur, lyst/mørk osv. På denne måde får barnet hjælp til at udvikle sine færdigheder og styrke motorik og fantasi samtidig.

Playmais numbers tal lær at tælleFor de lidt større børn er der ABC og tal. I begge udgaver følger der kort med, der hjælper barnet med at lære henholdsvis tal og bogstaver. I bogstav udgaven er der også skabeloner til at lave 3D modeller. Playmais forener altså leg og læring på bedste vis!

PlayMais Mosaic Little Friends-PresDet sidste skridt i de udgaver der fokuserer på læring, er mosaik udgaverne. Det er mindre Playmais (til gengæld mange flere) som er beregnet til at sætte direkte på flotte kort. Der er 6 kort med i alle pakker, og resultaterne bliver fantastiske. Især kommer der her fokus på finmotorik og koncentration. Udgaven med mosaik findes i flere udgaver:

Prinsesse (Dream Princess)

Mosaik Zoo

Mosaik Pony

Mosaik Dyreunger (Little Friends)

Mosaik Havets Dyr (Little Sea)

 

Playmais til at styrke finmotorikken og fantasien

PlayMais-Pirates-BoxDet er lige netop dét de små majsklumper gør – uanset alder og udviklingstrin. På grund af de fokuserede bevægelser med hænderne, er det fantastisk leg for finmotorikken.

Vil du vide mere om finmotorikken, kan du læse med her >>

Fantasien bliver stimuleret hele tiden. Basis er rigtig gode til fri fantasi, men har barnet brug for lidt hjælp eller noget at starte på, har Playmais selvfølgelig også lavet det. De store World udgaver gør det nemt og sjovt at kreere mesterværker. I pirat pakken er der endda en skabelon til at lave et 3D sørøverskib med.

God leg!

About Trine Hjortshøj

Mor til 3 skønne børn og stolt medlem af Børn i balance familien!

Følg Børn i balance

Kom og mød mig og holdet bag Børn i balance. Vidste du f.eks at Børn i balance er familiedrevet? Find ud af hvem vi er og meget mere her:

, , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.