Fastelavn 2021 er IKKE aflyst

Ok.. måske er fastelavnsfesten aflyst. Måske er den bare anderledes end den plejer. Men hovedattraktionen, udklædningen, skal I endelig ikke aflyse derhjemme.

Når børn klæder sig ud, om det er til fastelavn eller nogen anden dag på året, så leger de sig ind i en anden rolle, de går i gang med en rolleleg. Det er det samme der sker når legetøjsbilerne pludselig går i stå, og en politibil må komme og dirigere de andre biler rundt om.

Du kan læse mere om hvorfor børn leger rollelege, og hvorfor de er så vigtige, her>>.

Lysten til klæde sig ud og lege sig væk til en anden verden, rammer måske også dig som forældre i år? Og det er faktisk en rigtig god idé at lege med! Fastelavn kan godt være en festlig begivenhed, selvom alt ikke er helt som det plejer.

Vi har samlet 3 tips til hvordan I kan lave en rigtig hyggelig fastelavn derhjemme i år;

Nummer 1 – Alle klæder sig ud

Normalt er fastelavn mest af alt børnenes fest. Prøv i år at gøre lidt ud af det for alle. Måske kan jeres udklædning have et tema? Det kan både være specifikt, som; ’prinsesser’ eller ’pyjamasheltene’. Men I kan jo også gøre den mere åben f.eks: ’alle skal have en tryllestav’, og så kan man vælge både være troldmand, fe eller heks. Om I har et fælles tema eller ej, så skal udklædningen i hvert fald ikke have for lidt. Sminkefarveblyanter, ansigtsmaling og en smart frisure der passer til, så alle er festlige at se på.

Nummer 2 – Lav en tema aktivitet

Om I har et tema i udklædningen eller ej, så er en aktivitet der passer til temaet en rigtig sjov idé. At slå katten af tønden er selvfølgelig en klassiker til fastelavn. Men det er ikke altid det kan lade sig gøre i hjemmet eller haven, uden at ødelægge noget. Så hvad kan i ellers lave? I kan lave et krea-projekt, med tegninger, perler eller modellervoks. Eller mere aktive lege som gæt og grimasser, som nemt kan holdes inden for temaet.

Slår i ikke katte af tønden, kan i lave en skattejagt med fastelavnsguf i skattekisten. Få inspiration til skattejagten her>>

Nummer 3 – Tema mad

Frokost, aftensmad eller måske begge dele? Som en del af, eller som afslutning på en sjov fastelavns-dag, er det prikken over i-ét med et tema måltid. Måske skal der piratflag og guldmønter på spaghettien eller hvis det skal være den nemme mad, et skattekort der leder til det lokale pizzaria? Husk at skatten (/maden) skal bringes hjem i sikkerhed for andre pirater, før den kan fordeles mellem jer.

En anden vigtig dato?

Fastelavn er børnenes fest, og dagen har stået helt i børnenes tegn. MEN i år falder fastelavn jo sammen med en anden mærkedag, som ellers betyder kæresteture og restaurant besøg for mange par; Valentines Day. Afslut temaet, når børnene er puttet, med en drink som passer til dagen, og en skål med hinanden over hvor meget i har klaret det seneste års tid 💪🥰

Jeg håber du kunne bruge de tre fastelavns-tips, og at I får en fantastisk sjov fastelavn, valentines day – OG vinterferie!

God fornøjelse!

Følg Børn i balance

Kom og mød mig og holdet bag Børn i balance. Vidste du f.eks at Børn i balance er familiedrevet? Find ud af hvem vi er og meget mere her:

No comments yet.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.