Gynger skaber glæde og leg

Gynger er et super legeredskab, der altid er rift om på legepladsen. I min tid som pædagog i både vuggestue og børnehave var det altid det mest populære redskab på legepladsen. At gynge giver glæde, tænk bare på hvor mange børn der helt spontant bryder ud i sang lige så snart gyngen er i sving.  Børn skal ikke være ret gamle før de kan have glæde af en gyngetur og nyde suset i maven når gyngen svinger. Det sætter balancen på prøve og styrker motorikken. De helt små børn skal selvfølgelig være i en gynge som forsvarligt sørger for at de ikke kan falde af. Når børnene er omkring 3 års alderen lærer de selv at tage magten over gyngen og selv få den til at svinge. Det giver en enorm personlig sejr for dem og pludselig vil de også stå og sidde baglæns på dem.

Gyngen giver mange gode sociale lege, ofte kan der side flere børn på samme gynge  eller der er flere gynger ved siden af hinanden. På gyngerne opstår der både gode rollelege og højlydt fællessang.

Baby gynge

Baby gynge

Følg Børn i balance

Kom og mød mig og holdet bag Børn i balance. Vidste du f.eks at Børn i balance er familiedrevet? Find ud af hvem vi er og meget mere her:

, , ,

No comments yet.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.