Kostume til fastelavn og halloween – og alle andre dage!

Både fastelavn og halloween er store højdepunkter på året for børnene! (Måske kun overgået af jul og fødselsdag?)

Udklædning til halloween skal helst være lidt uhyggelig, mens udklædning til fastelavn ikke har nogen grænser.

Herhjemme har børnene både været udklædt som cowboy, dinosaur, ko, superman, humlebi og pirat. Noah på 5 skal være Batman eller Spyro fra Skylanders (et spil), mens Emilie på 2 vakler imellem kok, pirat (hun er helt forelsket i sit sværd) eller mor – det er Emilies dukke der har sat dén tanke i hovedet på hende, ikke mig! 🙂

Heldigvis er hun stadig nem at påvirke, så jeg krydser fingre for at jeg kan overtale hende til et par sommerfuglevinger og et tylskørt. Det skal helst være nemt for hende at tage af og på, specielt til vuggestuen, og det er sjovt at lege med derhjemme også.

Lav selv tilbehør til kostumet

Fastelavn, mads, maske, ninja turtlesSidste år lavede Noah en Ninja turtles maske til fastelavn til sin onkel, og han var ellevild da onkel faktisk havde sin fastelavns maske på. Hvad gør man ikke for sin nevø!

Det er en god succesoplevelse for børnene, selv at lave noget til udklædningen. Det kan f.eks. være en maske, et sværd, et armbånd, et indianerbånd, eller en klap til øjet. Det giver børnene en større stolthed over udklædningen og styrker deres kreative evner.

Og så er jeg i øvrigt ret sikker på at ungernes onkel glæder sig til at se, hvad han skal have på til fastelavn 2016!

Nem udklædning?

Ride on svane udklædning

Jeg er helt vild med Ride on kostumerne fra Travis Designs.

De er nemme at tage på og af, og man kan se det! Børnene er ikke i tvivl om hvad det er og det er prangende – uden at være besværligt!

Du kan se svane kostumet her. Den smarte model findes også som drage kostume, og mange andre.

Så bliver fastelavns kostume til børn ikke nemmere!

Klassisk pige kostume

Pink fe vingeVi har jo set dem tusinde gange før, men de holder stadig både hos børnene og forældrene – tylskørter og vinger til piger. De er nemlig simple og er gode at lege med resten af året også. Børnene kan nemt selv tage det på og det er nemt hurtigt at blive en fe eller mariehøne – eller fe-prinsesse!

Der findes selvfølgelig lignende til drengene, f.eks en spiderman/batman kappe, der hurtigt bliver et helt drenge kostume.

Ansigtet er en del af udklædningen

sminkefarver plusOg specielt for børn. En kat skal have knurhår, en alf skal have fine snoede pyntestreger, en dinosaur skal være grøn og en mariehøne skal være rød og sort.

Det kan du enten gøre med ansigtmaling/sminkemaling eller ansigtsfarve/sminkefarve. Forskellen er, at med ansigtsmalingen maler du det på med pensel, mens sminkefarver er ligesom blyanter og kan “tegnes” på huden. Hvis du er lidt kreativ får du absolut det flotteste resultat med ansigtsmaling, men sminkefarven er helt klart nemmest at lægge på børn.

Du kan se sminkefarver her (grøn, gul, blå, rød, hvid og sort) og sminkefarve plus her (lilla, orange, pink, guld, sølv og bordeax).

DSC_0891

God fornøjelse!

About Trine Hjortshøj

Mor til 3 skønne børn og stolt medlem af Børn i balance familien!

Følg Børn i balance

Kom og mød mig og holdet bag Børn i balance. Vidste du f.eks at Børn i balance er familiedrevet? Find ud af hvem vi er og meget mere her:

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.