Lav håndaftryk med børn – trin for trin guide

Håndaftryk med børn

At lave håndaftryk eller fodaftryk kan være et rigtigt flot minde. Men håndaftryk egner sig især godt, som en gave børnene selv er med til at lave – og som modtageren bliver glad for at få.

Mangler du idéer eller vil lave noget lidt anderledes, kan du her >> finde skabeloner til håndaftryk.

Det var denne hånd - mors dag

Skabelon til håndaftryk

Fra bunden af mit hjerte - jeg elsker dig

Skabelon til håndaftryk

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Lav et tusindeben af håndaftryk

Tusindben med håndaftryk

Du kan lave tusindevis af motiver med fod- og håndaftryk. Til jul lavede mine unger et tusindeben hver til deres bedsteforældre. Selvom de (læs: jeg) skulle holde tungen lige i munden når de satte selve håndaftrykket, var det sjovt at lave og de hyggede sig med det.

 

Lav fisk af håndaftryk

Fisk og blæksprutte med håndaftryk

Til alle onkler og tanter osv. lavede de en mindre udgave med en fisk og en blæksprutte. Her malede jeg baggrunden blå først. Når de bliver lidt større kan de selv være med til at lave f.eks. bobler eller andre detaljer.

 

 

 Du skal bruge:

 • Lærred
 • En dyb tallerken
 • Skumgummiklude (eller pensel)
 • Fingermaling (Så er du sikker på at det er uden kemi. Fingermaling er som regel også lidt tykkere i konsistens og derfor nemmere at styre. Det kan også sagtens blandes, hvis du ønsker specielle nuancer.)

 

Trendy fingerfarve kan du finde her >>

Så er du klar til at lave håndaftryk med børn!

 

Fremgangsmåde:

 1. Du kan enten lade lærredet være hvidt eller male det på forhånd. Hvis børnene er over to år kan de sagtens være med til at male det med pensel. Akrylmaling er veloplagt til det. Husk at lade det tørre helt før du går videre.
 2. Hæld lidt fingermaling i den dybe tallerken. Skal du lave fingrene i én farve og håndfladen i en anden, hælder du det bare i side om side i tallerkenen. (OBS. Det kan man sagtens med fingermaling fordi det er lidt tykkere i konsistensen, jeg har ikke afprøvet med andre typer maling.)
 3. Læg skumgummikluden oven på malingen og tryk forsigtigt ned, så malingen lige kommer op igennem. Det gør at der ikke kommer maling over det hele og at mængden på lærredet bliver passende. Alternativt kan du male med en pensel på barnets hånd, men pas på med mængden.
 4. Så er det bare at dyppe barnets hånd i malingen og sætte et fint aftryk på lærredet.

About Trine Hjortshøj

Mor til 3 skønne børn og stolt medlem af Børn i balance familien!

Følg Børn i balance

Kom og mød mig og holdet bag Børn i balance. Vidste du f.eks at Børn i balance er familiedrevet? Find ud af hvem vi er og meget mere her:

, , , , , , ,

Trackbacks/Pingbacks

 1. Skabelon til håndaftryk - Børn i balance - Blog - 5. marts 2015

  […] kan laves på mange måder. Her >> kan du se en trin-for-trin guide til hvordan du nemt kan lave fingeraftryk med børn. Vil du bruge […]

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.