Motorisk udvikling på løbecykel – derfor:

Motorisk udvikling – 1,5 år til 3 år gammel – på samme løbecykel!

Der er rigtig mange grunde til at vi er ellevilde af begejstring over løbecykler; men motorisk udvikling hos dit barn er helt klart den største grund! Når dit barn kører på en løbecykel træner de både balancen, koordinationsevnen, sanserne og grovmotorikken – hvad er der ikke at elske ved det?

Puky løbecykel til motorisk udvikling

Her kan du se en udvikling gennem flittig brug af løbecykel. Han fik sin Strider løbecykel da han var 1,5 år og kun kunne gå meget langsomt med den. Da han først fandt ud af at sidde på den, kom balancen stille og roligt, og pludselig kom der fart på.
På det sidste klip er han 2 år og 9 måneder. Her er balancen blevet så god at han kan køre med benene oppe over et ret langt stykke. Balancen sidder der nu. 1,5 års motorisk udvikling på grund af én cykel.

Jeg siger selvfølgelig ikke at det KUN er på grund af løbecyklen. Vi har også trænet motorik i mange andre sammenhænge. Med med hensyn til grovmotorikken og balancen, er løbecyklen helt klart det bedste hjælpemiddel vi har købt. Og det bedste af det hele? For ham er det ikke motorik træning, motorisk udvikling og andre fine udtryk – det er leg! Det er sjovt, han udforsker og han leger.

Mangler du inspiration til at træne motorik? Læs mere her >>

Fra løbecykel til pedalcykel

Når dit barn har fået en løbecykel, er der ingen grund til at få en trehjulet cykel. Heller ikke for at øve pedal teknikken. Man træner blot pedalcyklen ligesom løbecyklen. Start med at lade barnet sidde på den og få følingen med den. Når barnet har fundet grund balancen på cyklen, vil det begynde at tage fødderne på pedalerne. Du behøver altså ikke løbe bagefter med en pind på bagagebæreret, det kommer helt af sig selv.

Og hurtigere end du tror!

Strider løbecykel til motorisk udvikling hos børn
Strider løbecyklen kan bruges fra barnet er 1,5 år gammel og helt til de skal bruge pedal cykel. Der medfølger 2 saddel stænger, så den kan følge med højden på dit barn, og fås både i sort, pink og blå.

About Trine Hjortshøj

Mor til 3 skønne børn og stolt medlem af Børn i balance familien!

Følg Børn i balance

Kom og mød mig og holdet bag Børn i balance. Vidste du f.eks at Børn i balance er familiedrevet? Find ud af hvem vi er og meget mere her:

No comments yet.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.