Kiksekage opskrift – uden palmin og æg

Kiksekage er sjovt og nemt for børn at være med til at lave – og når man har prøvet noget rigtigt, er der intet bedre end at kunne tage det med sig i rollelegen. Kiksekagen fås nu som legetøj i træ, fra MaMaMeMo.
Mmmhmm kiksekage! Kiksekage er en af mine absolutte favoritter – og jeg er ikke engang fra den generation, der havde det som en fast del af deres barndom.
For kiksekage er en klassisker, uanset fra hvilken generation du er – det kan både jeg og mine børn skrive under på!
Dengang – har jeg ladet mig fortælle (og faktisk afprøvet en enkelt gang) – skulle kiksekage laves med palmin, et fedtstof lavet på kokosolie. Det behøver den heldigvis ikke i dag (det kan være noget værre svineri!)!
Ligeledes blev kiksekage dengang lavet med æg, men da kagen ikke skal bages bliver æggene ikke varmet op, og smittefaren fra f.eks. salmonella forsvinder ikke. Derfor har man i moderne opskrifter skiftet æggene ud med kondenseret mælk og smør, til at binde kagen sammen med, og få den til at stivne.
Opskrift på kiksekage
Det skal du bruge:
Mørk chokolade (60-75 %): 300 gram
1 dåse sødet kondenseret mælk: 400 g
Sådan gør du:

Skal børnene være med i køkkenet, hvorfor så ikke give dem deres eget køkkensæt? Børn elsker at tage del i det daglige og få ansvar. De vil helt sikkert nyde selv at stå for noget.
Læg husholdningsfilm i en bageform (helst rugbrødsform).
No comments yet.