Siddepude til børn

Siddepude og motorik

Kileformet-siddepuderAt have en god motorik er vigtigt for barnet, ja det er faktisk grundlaget for at barnet udvikler sig og kommer i gang med at kravle, gå, løbe og cykle.
For mange børn kan det være en stor udfordring at sidde stille på en stol. Hvis barnets balance ikke er god, vil det have en fornemmelse af at falde ned. Derfor prøver barnet hele tiden at flytte rundt, for at finde et sikkert sted på stolen at sidde, netop med fare for at falde ned. Det hjælper ikke at bede barnet om at sidde stille på stolen, men der i mod opfordre til at bruge kroppen motorisk på andre tidspunkter, så den motoriske sikkerhed styrkes.

Derfor er det nemt at forstille sig, at hvis balancen ikke er god og der bruges en masse energi fra barnets side på at skulle sidde stille på stolen, kan det gå ud over indlæringen i skolens undervisning.
Det kan ikke siges tit nok, at for at forbedre balancen og motorikken er det kun fysisk aktivitet og bevægelse der hjælper.

I vores gratis e-bog “Sådan styrker du dit barns motorik gennem leg” kan du læse om de grundmotoriske sanser og om hvorfor motorikken er så vigtig for lige netop dit barn.

Siddepude til børn

Runde-siddepuderSiddepuder har flere funktioner; hvis der leges med dem ved at lave øvelser som f.eks. at stå eller ligge på knæ på den, trænes der færdigheder i balancen. Ryg og mave styrkes og børnene bliver generelt stærkere i muskulaturen. Du kan altså sagtens træne ryg og mave med en siddepude.

Bruges siddepuden på en stol, er det nemmere at holde sig i ro gennem længere tid da kroppen bruger energien på at sidde i den rigtige position.

Siddepuderne er meget populære i institutioner og skoler, da den netop styrker børnenes koncentrationsevne, og gør at de kan sidde stille i længere tid ad gangen.

Siddepuden er mobil og nem at tage med fra lokale til lokale, eller stol til stol. En siddepude giver ydermere en god holdning og gode siddevaner.

En historie fra det virkelige liv

Siddepude til børnJeg har et barnebarn, Noah på 4 år som har meget svært ved at sidde stille på stolen f. eks når han spiser. Det er ofte resulteret i at han er faldet ned af stolen og har slået sig. Noah rejser sig også ind imellem og bliver derved ukoncentreret omkring det han er i gang med.

Derfor måtte en siddepude jo prøves. Noah fik selv lov til at vælge farven, så hans tilgang til den kunne være positiv. Det er blevet den rene solstrålehistorie. Måltiderne er blevet mere rolige og dermed hyggeligere og der er blevet plads til at sidde og småsnakke i stedet for at al fokus har været rettet mod Noahs manglende koncentration. Det er faktisk blevet sådan, at Noah selv tager siddepuden med sig når hans skal sidde et andet sted end hvor den ligger.Noah på siddepude

Du kan se vort udvalg af Dynair siddepuder fra Togu her. Vi har siddepuderne i 4 farver, så der er noget til enhver smag.

Pædagog og mormor

Jette Hjortshøj
Børn i balance

Følg Børn i balance

Kom og mød mig og holdet bag Børn i balance. Vidste du f.eks at Børn i balance er familiedrevet? Find ud af hvem vi er og meget mere her:

, , , ,

No comments yet.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.