Siddepude til urolige børn

Siddepude til urolige børn

løbende barnIlse Parmo Sørensen har, ligesom mange andre, en dreng med “myrer i numsen”. Hun har valgt at give sønnen en siddepude fra Togu, for at centrere hans fokus mod det, han sidder ned for:
Vi har en dreng på 8 år, som har udfordringer med at sidde stille for længe ad gangen – han har simpelthen myrer i numsen. Han kan ikke sidde stille og spise sin aftensmad – uden lige at skulle stille sig op og hoppe eller danse lidt rundt. Han kan heller ikke sidde stille, når han skal lave lektier.
Ved at lægge siddepuden på hans trip-trap stol, kan man se på ham, at kroppen bevæger sig, men han sidder stille – alle hans bevægelses sensorer er aktiveret, og han kan koncentrere sig om at spise eller lave lektier. Den fungerer super – og kan kun anbefales til de børn, som har udfordringer med at sidde stille.”

 

Siddepude til rolige børn

SiddendeDu læste helt rigtigt! En siddepude kan også være et vidundermiddel til de ellers rolige børn. Alle børn har nemlig godt af at få styrket ryg muskulaturen.

En siddepude kan endvidere hjælpe barnet til at:

  • holde ryggen rank / skabe stabil holdning
  • få styrket core og ryg muskulaturen
  • få styrket balancen og generel motorik
  • holde koncentration i længere tid ad gangen

Siddende på en stol skal barnet have mulighed for at støtte fødderne på et fast underlag. Hvis barnet ikke kan nå underlaget bliver det utrygt og kroppen skal arbejde for meget. Det er derfor også vigtigt, når du har en siddepude på Trip-Trap stol, at du husker at regulere højden for fodpladen.

About Trine Hjortshøj

Mor til 3 skønne børn og stolt medlem af Børn i balance familien!

Følg Børn i balance

Kom og mød mig og holdet bag Børn i balance. Vidste du f.eks at Børn i balance er familiedrevet? Find ud af hvem vi er og meget mere her:

, , , , , , , , ,

No comments yet.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.