Skattejagt for børn

Skattejagt til børn er altid en succes! Især til børnefødselsdagen eller lignende, stiger stemningen lidt når ordet “skattejagt” bliver nævnt. Da min datter blev 7 år i sommers, lavede jeg en overskuelig skattejagt, som nemt kan ændres afhængig af alderen på børnene.

Skattejagt for børn på 7 år

Som sagt var min målgruppe en flok 7-årige, men skattejagten kan nemt ændres afhængig af hvilken aldersgruppe du skal lave den til. Denne skattejagt foregår udenfor, men kan sagtens tages med ind. Jeg købte ingen ekstra ting til skattejagten (udover slikposer til skatten selvfølgelig), men fandt ting i huset jeg kunne bruge. Børnefødselsdage kan blive dyre nok i forvejen, så jeg valgte at bruge pengene andre steder.

Konceptet i denne skattejagt er, at der har været en lille skovtrold forbi med nogle ledetråde. Skovtrolden skal have hjælp til nogen forskellige ting og hver gang børnene hjælper skovtrolden får de en ny ledetråd og et tal. Til sidst er det skatten de får, som tak for hjælpen – men for at låse skatten op skal de bruge de tal de har fået undervejs.

Hvor lang tid skal en skattejagt for børn tage?

Jeg havde syv 7-årige med hjemme til børnefødselsdag, så afhængig af hvor mange de er, skal posterne måske ændres. Men for mine syv piger, tog denne skattejagt ca. 20-30 minutter. Det var lang nok tid til at de var fokuserede og underholdt, og ingen blev utålmodige undervejs.

Poster til skattejagt for børn

Jeg lavede kun 3 poster til denne skattejagt, men gjorde også lidt ud af historiefortællingen og selve posterne. Ledetrådene var billeder af hvor næste post var, men fra en anden vinkel end de var vant til at se på stederne.

Her kan du se mine poster til skattejagten:

Brev fra skovtrolden

Til at starte med fik børnene et billede af et sted udenfor. Jeg forklarede dem at jeg havde fundet det da de var ude og lege, og at vi nok hellere måtte undersøge hvad det betød.

Det gik hurtigt med at finde stedet. Da de kom frem hang der en seddel fra skovtrolden på busken, sammen med en masse klemmer:

Post 1

Klemmer til skattejagt for børn

“Hej [indsæt selv navnene på deltagerne].

Jeg hedder Freja og er en lille skovtrold på 7 år.

Jeg ville hjælpe min mor med at hænge tøj til tørre, men jeg glemte hendes klemmer og nu kan jeg ikke finde dem!

Vil i hjælpe mig?”

Da de havde fundet alle klemmerne, spurgte jeg hvor mange der var. Jeg havde fra start af skrevet tal ned på de nye billeder. Da de havde talt til 7 klemmer, gav jeg dem kortet med nr 7 på, hvor der var et nyt billede, af et nyt sted.

Post 2

Hej piger.

Tak for hjælpen med klemmerne!

Da jeg ikke kunne finde min mors klemmer, blev hun lidt sur på mig og sagde at jeg skulle lave mine lektier i stedet for. Men jeg er ikke så god til det med bogstaver.

I denne kasse skal jeg finde alle de ting der begynder med bogstavet S.

Vil i hjælpe mig?

Post til skattejagt for børn

Post 3

Hej piger.

Tak for hjælpen med mine lektier, jeg vil øve mig noget mere, så jeg bliver lige så dygtig som jer!

Som tak for jeres store hjælp, vil jeg gerne give jer min skat, som jeg har gemt til en hel speciel dag. For at finde ud af hvor jeg har gemt skatten, skal i løse disse gåder:

Hvilken fugl har intet næb?

Hvorfor gik skyen i skole?

Hvilken høne lægger ikke æg?

Bjarnes mor har 3 børn, rip, rap – og hvad hedder det sidste barn?

Tingene med “S” gav et antal og da de havde gættet gåderne, bad jeg dem om at tælle hvor mange gåder de havde haft.

Herefter fik de så billedet med stedet med skatten. Da de fandt den var den låst (jeg havde en bagagerem liggende med talkode på, som var sat uden om en alm plastikkasse) og de skulle så huske de tal de havde fået undervejs.

Skattejagten var en stor succes og alle børnene fortalte livligt om det, da de blev hentet.

Skal dit barn til børnefødselsdag, eller mangler du en lille gave til dit eget barn? Find masser af gode idéer her >>.

God skattejagt!

About Trine Hjortshøj

Mor til 3 skønne børn og stolt medlem af Børn i balance familien!

Følg Børn i balance

Kom og mød mig og holdet bag Børn i balance. Vidste du f.eks at Børn i balance er familiedrevet? Find ud af hvem vi er og meget mere her:

No comments yet.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.