Temafest – Halloween

Der er vist ingen tvivl om, at halloween efterhånden er blevet et stort hit i Danmark. Flere og flere pynter op, og den 31. oktober er gaderne fyldt med børn, der er ude og lave ”gys eller ballade”.

Jeg synes, det er en (u)hyggelig tradition, og skal man holde fest omkring den tid, så er det oplagt at holde en halloweenfest.

Herhjemme har vi efterhånden holdt en del halloweenfester. Da begge mine piger har fødselsdag i efteråret, og vi efterhånden har fået samlet en del pynt til halloween, har det været oplagt at holde deres børnefødselsdag som en halloweenfest.

Halloweenfesten kan både holdes for små og store børn. Alt efter børnenes alder kan man justere uhyggen. Det er vigtigt at have for øje, at børn i samme alder ikke altid synes de samme ting er uhyggelige, og at noget et barn synes er sjovt, finder et andet barn alt for skræmmende.

Derfor er det også vigtig at afstemme aktiviteter, pynt og udklædning så ingen bliver rigtig skræmte.

Pynt til halloweenfesten

Til Halloween er pynten en vigtig del af festen. Man kan købe masser af pynt til halloween, men man kan også lave en del af det selv. De ideer jeg kommer med her, er nemme at lave og koster ikke meget.

Svævende lys

Jeg kalder dem Harry Potter lys, fordi man kan sætte tråd i og hænge dem op i loftet, så det ser ud som om de svæver (som de gør i Harry Potter).

Tag et tomt toiletrulle- eller køkkenrullerør. Lav dryp med en limpistol ned fra den øverste kant (så det ligner stearin). Mal det hele hvidt og sæt et batteridrevet fyrfadslys fast i toppen.

Bloddryppende lys:

Tag hvide stearinlys, gerne bloklys. Tænd et rødt lys og lad det dryppe ned over det hvide lys. Det giver en effekt af, at blod har dryppet på det hvide lys.

Flyvende uhyre:

Klip flagermus og spøgelser ud i karton i forskellige størrelser. Træk en snor rundt i stuen, og bind de udklippede uhyre op i snoren med sytråd.

Laboratorie glas:

Tag en gammel dukke, en plastik slange, plastik edderkop eller hvad i synes kunne være sjovt at bruge. Put det i har valgt i et stort sylteglas. Fyld glasset med lys gul saftevand eller vand med lidt frugtfarve.

Det iturevne tøj:

Find en gammel skjorte eller kjole. Lav flænger i den og dekorer den med teaterblod eller rød maling.

Øjne i hækken:

Tag et toiletrullerør og klip to huller, som skal være øjne. Klip dem smalle, skrå, runde kun fantasien sætter grænser. Put derefter en rød cykellygte ind i røret og læg toiletrullerne ud i hækken. Når det bliver mørkt, kan man se de røde øjne lyse i natten.

De små plastik kakerlakker og edderkopper man kan købe, kan man pynte op med alle steder til halloween. De giver hurtigt god halloween stemning, men det ser sejt og ekstra gyseligt ud, når man sætter dem omkring afløbet i badet eller ventilatoren.

Selve bordet kan pyntes med en dug i f.eks. sort eller rød, flotte servietter og masser af spindelvæv, små græskar og måske et par små skeletter.

Bordkort pynter også fint på bordet. Her finder du bordkort med halloween motiver lige til at printe ud.

Forskelligt diy pynt til halloweenfesten.
Pynt til halloweenfesten.

Mad til Halloweenfesten

Jeg har altid lavet buffet til halloween. Jeg synes det er nemt, fordi man kan gøre det meste klart inden festen, og så kan man få en buffet til at se super festlig ud. På buffeten har jeg serveret ganske almindelige børnevenlige retter, og snacks. For at holde den røde halloween tråd, har jeg dog valgt at kalde maden noget sjovt og lidt ulækkert.

Heksefingre af småkagedej, pølsehornsmumier, hjernekage, snacks
Forskelligt mad til halloween buffeten.

Agurker: Frankensteins hoved

Pølsehorn: Mumlende mumier

Frikadeller: Flagermushjerner

Ketchup: Vampyrens blod

Pasta: Heksens ormegryde

Klementiner/ gulerødder : Grusomme græskar

Bananer: Spøgelses bananas

Rosiner/ drue: Kravlende edderkopper

Hjernekage

Heksefingre

Her kan du finde skilte til at printe ud, og til at sætte på buffeten, så børnene kan se hvad de skal spise.

Aktiviteter til halloweenfesten.

Der skal naturligvis også være aktiviteter til festen. Her må lege og aktiviteter selvfølgelig også gerne have et twist af halloween. Det kan være helt almindelige aktiviteter, som man normalt ville lave til en børnefest, men som man lige krydre med lidt halloween stemning

Halloween bingo.

Det kan også være et almindeligt bingospil, men præmierne kan være halloween slikposer eller små halloween chokolader.

Halloween stopdans.

Når musikken stopper, skal man se så uhyggelig ud som muligt.

Øje stafet.

Tag kogte æg eller bordtennisbolde dekorer dem som øjeæbler. Lav stafet, hvor børnene på skift skal gå med æggene på en ske, frem og tilbage uden at tabe æggene.

Følekasser.

Tag en papkasse, plastikkasse eller hvad i lige har derhjemme. Den skal være så stor, at der kan ligge noget hemmeligt derinde. Put noget for kassens åbning, det kan være en sort sæk eller noget stof. Man må bare ikke kunne se ind i kassen. Klip hul i posen eller stoffet, så man lige kan få en hånd derind, men ikke kan kigge ind. Find forskellige ting og kom ind i jeres følekasse. Nu er det op til børnene at mærke efter og gætte hvad der ligger i kasserne…….hvis de altså tør at stikke hånden ind.

Ansigtsmaling.

Giv børnene mulighed for at blive malet eller sminket i ansigtet. God sminkefarve til børn finder du her.

Dette var lidt ideer som jeg har brugt, når vi har holdt fester. Jeg håber at I har fået noget inspiration og ideer, og får lyst til at holde jeres egen halloweenfest.

Rigtig god fornøjelse.

Følg Børn i balance

Kom og mød mig og holdet bag Børn i balance. Vidste du f.eks at Børn i balance er familiedrevet? Find ud af hvem vi er og meget mere her:

No comments yet.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.